MMA logo

 

MMA icons

Ски центарот Маврово оваа година по четврти пат го организираат еден од најпредизвикувачките аматерски спортски настани - “Mavrovo Maximum Adventure”. Овој настан е наменет за компании и е еден вид на лесен спортски тим билдинг со натпреварувачки карактер, каде екипите се натпреваруваат во авантуристички спортови со цел да победи подобриот.

Настанот ќе се одржи од 9 до 11 јуни, на терените на Маврово и Мавровско Езеро. Овој евент се состои од 2 дела, Sport Challenge и Adventure Games.

НАПОМЕНА: За време на настанот дневните активности ќе бидат проследени со музичка програма, а освен пунктови за освежување ќе има поставено видни брендирани места каде што учесниците ќе можат да си купат храна и пијалок.

Friday, 09.06.2017

 • 10:00
  Тура со џипови, АТВ и Крос мотори
  Оваа тура е неофицијален почеток на настанот каде присуството не е задолжително. Право на учество имаат сите заинтересирани кои мораат да дојдат со свои возила. За повеќе информации околу трката консултирајте се со организаторот на настанот.
 • 21:00
  Официјално отворање на настанот
  Официјално отворање на настанот и доделување на стартни бројчиња на тимовите.

Saturday, 10.06.2017

 • 09:30
  Загревање на натпреварувачите со фитнес тренер за водените спортови
 • 10:00
  Кајак на вода и SUP даска на вода, Стрелаштво и Стреличарство
 • 13:00
  Загревање на натпреварувачите со фитнес тренер
 • 13:20
  Планинско трчање и планински велосипедизам
 • 15:00
  Фрлање на копје во мета
 • 21:00
  Вечерна забава во дискотека
  Тематска забава со наслов “TOP GUN” во духот на истоимениот холивудски филм, музички бенд и ДЏ.

Sunday, 11.06.2017

 • 10:10
  Загревање на натпреварувачите со фитнес тренер
 • 10:30
  Adventure Games, Warrior Race
 • 15:00
  Предавање на тема “Максимален потенцијал”
 • T-Mobile
 • Move One
 • Micei
 • Nissan
 • Karas
 • Diners Club
 • Gorska