MMA logo

 

MMA icons

 Ски центарот Маврово оваа година по шести пат го организираат еден од најпредизвикувачките аматерски спортски настани - “Mavrovo Maximum Adventure”. Овој настан е наменет за компании и е еден вид на лесен спортски тим билдинг со натпреварувачки карактер, каде екипите се натпреваруваат во авантуристички спортови со цел да победи подобриот.

Настанот ќе се одржи од 7 до 9 јуни, на терените на Маврово и Мавровско Езеро. Овој евент се состои од 2 дела, Sport Challenge и Adventure Games.

НАПОМЕНА: За време на настанот дневните активности ќе бидат проследени со музичка програма, а освен пунктови за освежување ќе има поставено видни брендирани места каде што учесниците ќе можат да си купат храна и пијалок.

Friday, 07.06.2019

 • 10:00
  Тура со џипови, АТВ и Крос мотори
  Оваа тура е неофицијален почеток на настанот каде присуството не е задолжително. Право на учество имаат сите заинтересирани кои мораат да дојдат со свои возила. За повеќе информации околу трката консултирајте се со организаторот на настанот.
 • 21:00
  Официјално отворање на настанот
  Официјално отворање на настанот и доделување на стартни бројчиња на тимовите.

Saturday, 08.06.2019

 • 09:20
  Загревање на натпреварувачите со фитнес тренер за водените спортови
 • 09:30
  Кајак на вода и SUP даска на вода
 • 10:30
  Стрелаштво и Стреличарство
 • 10:30
  Caber Toss
  Поради спецификациите на самиот спорт и тежинскиот левел при изведување / натпреварување оваа дисциплина е наменета само за мажи.
 • 10:30
  Combat Arena
 • 14:00
  Планински велосипедизам
 • 15:00
  Планинско трчање
 • 21:00
  Вечерна забава во дискотека
  Насловот на Тематска забава ќе биде објавен наскоро...

Sunday, 09.06.2019

 • 10:00
  Adventure Games
 • 10:30
  Warrior Race
 • 16:00
  Доделување на медали
 • Micei
 • Nissan
 • Karas
 • Diners Club
 • Gorska